Ögonbrynsplockning behöver inte vara jobbigt!

Ögonbrynsplockning hemma: Hur du gör
Om du gör det själv, plocka försiktigt. Det räcker med ett par misstag för att du ska se ständigt överraskad, opålitlig eller botoxad ut. Plocka i bra ljus och använd en spegel som förstorar, så ser du bättre.
  • Börja med att borsta igenom ögonbrynen, använd en ögonbrynsborste eller en mjuk tandborste. Trimma sedan långa hår med nagelsaxen.
  • Sträva efter en naturlig mjuk båge som är tjockare in mot ögat och som sedan smalnar av längs med ögonbrynsbenet. Förstärk den naturliga bågen genom att plocka bort alla småhår som växer ovanför och under den (glöm bort den gamla myten att man inte får plocka ovanför ögonbrynet).
  • Varje ögonbryn ska börja direkt ovanför ögonvrån och ha samma bredd som ögat. Håll en penna vertikalt från näsborren och ta bort alla hårstrån som växer utanför pennans position, mellan ögonen.
  • Slutligen ska du arbeta på den naturliga bågen. För att hitta bågens högsta punkt ska du titta på den yttre sidan av ögats iris. Plocka varsamt, det är alltid bättre att se naturlig ut.
  • Om du vill ha en lite fylligare look kan du borsta ögonbrynet sidleds med en tandborste eller ögonbrynsborste. Du kan också applicera lite vaselin eller fuktkräm. Man kan även använda särskild gel för ögonbrynen med det är egentligen onödigt om du inte har ostyriga ögonbryn eller om du vill lägga mycket pengar på det. Jämna ögonbryn gör onekligen att man ser väldigt välvårdad ut så det är värt att prova sig fram.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0